1. Ingredients to make 8 buns:
a) For the buns :
- 400 g of flour
- 1 packet of yeast
- 50g of sugar
- a pinch of salt
- 2 eggs (1 for the dough and one for the glazing at the end*)
- 25cl of warm milk
- 50g of warm butter
- 100g of dried fruit (raisins or cranberries or apricots...)
- a teaspoon of cinnamon
* 1 pour la pâte et un pour vernir les pains au pinceau avant la cuisson
b) For the crosses
- 4 Tablespoons of flour
- 4 Tablespoons of water
2. Instructions:
1. Pre-heat your oven at 180 C°
2. To make the bread dough, put the flour, the sugar, the yeast then the milk, the butter and 1 egg into a large bowl. Add a pinch of salt. Mix the ingredients together
3. Add the dried fruit and mix again
4. Knead the dough for 2 minutes.
5. Cover the dough with plastic film . The dough rises in aproximately1-2 hours.
6. Punch down the dough to release the air, then shape into 8 buns. Roll the buns in your hands.
7. Cover the buns with a kitchen towel and let them rise for about 1 hour.
8. In a small bowl mix 4 tablespoons of flour with 4 tablespoons of water. Put the mixture in a piping bag .
9. Cover the buns with 1 egg using a brush and pipe the crosses on top.
10. Bake for 20 minutes until golden brown.
Vocab
Food and ingredients
- Buns : petits pains
- Jam: de la confiture
- Bread dough : la pâte à pain
- Yeast : levure (désydratée de boulanger)
- Cinnamon : cannelle en poudre
- Sugar : sucre
- Dried fruit : fruits secs
- Dried cranberries : airelles séchées
- Dried apricots : abricots séchés
- Raisins : Raisins secs
- Flour : farine
- Salt : sel
- Warm milk : du lait chaud
- Mixture: mélange
- glazing: le glâçage
Measurements:
- a teaspoon of : une cuillère à café
- a tablespoon of : une cuillère à soupe
- a pinch of : une pincée de
- a packet of : un sachet de
Kitchen utensils:
an oven : un four
a bowl : un bol
a kitchen cloth : un torchon
a piping bag : une poche à douille
a brush : un pinceau
Actions:
- Pre heat :préchauffer
- Mix : mélanger
- Pour : verser
- Add: ajouter
- Knead : pétrir
- Cover : couvrir
- Rise: monter, gonfler.
- Punch down: frapper avec le poing
- Release the air : laisser l’air s’échapper
- Shape into 8 buns: couper la pâte pour la modeler en 8 morceaux
- Roll : rouler en boule
- Let rise: laisser gonfler
- Pipe : utiliser une poche à douille pour dessiner les croix
- Bake : cuire au four
Cooking tips:
• You can add orange zests into your dough or If you like spices, you can add 4 spices seasoning or ginger .
• If you have one you can use a mixer for your dough .
• You can let the dough and the buns rise in your oven at 30C°
• If you don’t have a piping bag you can make one with cooking paper :
https://www.youtube.com/watch?v=973ClRJr1M0
• When preparing the mixture for the crosses, make sure it’s very sticky and thick
Quelques astuces de cuisine
• Vous pouvez rajouter des zests d’orange dans la pâte, ou si vous aimez les épices, vous pouvez rajouter du mélange 4 épices ou du gingembre.
• Si vous en avez un, vous pouvez mélanger la pâte au robot
• Vous pouvez faire lever la pâte et ensuite les pains dans votre four à 30°C
• Si vous n’avez pas de poche à douille, vous pouvez en fabriquer une avec du papier cuisson:
https://www.youtube.com/watch?v=973ClRJr1M0
• Assurez-vous que la pâte pour faire les croix soit collante et épaisse; elle ne doit pas être liquide.